nieuws

02 feb 2015, 13:01

Vliegende start voor Hayasaki’s bijzondere restaurant Smaeck

Vliegende start voor Hayasaki’s bijzondere restaurant Smaeck

Het bijzondere Groningse restaurant Smaeck van topkok André Hayasaki beleeft een vliegende start, onder andere door een publicatie op de Groninger Internet Courant. Dat zegt Rafaël Redczus van Berkel, die vanuit N8W8 een deel van de marketing van Smaeck op zich heeft genomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Begin dit jaar opende Smaeck de deuren in de Oude Boteringestraat. Overdag is het een patisserie met zoetigheden en ’s avonds kan men er terecht voor fine dining. Een concept dat nu enorm blijkt aan te slaan, want het restaurant zit dag na dag vol.

André Hayasaki is pas 24, maar werkte bij de crème de la crème van de culinaire wereld. Zo leerde de Stadskanaalster het vak in Londen, kookte hij in sterrenrestaurants over de hele wereld en werkte hij zelfs in de keuken van top-chef Heston Blumenthal.

De GIC publiceerde half januari een artikel over Smaeck dat ‘viral’ ging. Via Facebook bereikte het artikel meer dan 180.000 mensen. Het artikel kreeg talloze likes en reacties. Smaeck werd een hype.

Rafaël Redczus van Berkel schrijft op zijn eigen site over zijn ervaringen met de lanceringscampagne van Smaeck. De dag nadat ze ‘los’ gingen, sliep hij in de buurt van het restaurant. “Hoe lang ik dit werk ook al doe, het blijft spannend”, schrijft hij. “Gaat het aanslaan? Bij de Albert Heijn haal ik de ochtendkrant. André staat er in met een joekel van een interview, met foto. Maar het vuurwerk komt nog. Online gaat het hard. In no time is dit bericht (op de Groninger Internet Courant, red) 160.000 keer bekeken met bijna 1.000 likes, 130 shares en 180 reacties van mensen die er massaal willen eten. Ik besluit direct naar Smaeck te lopen. Dit wil ik meemaken.”