innovatie

22 aug 2018, 17:05

Topsportzorgcentrum nieuwe hoop voor FC Groningen?

Topsportzorgcentrum nieuwe hoop voor FC Groningen?

Het nieuwe Topsportzorgcentrum van FC Groningen op sportpark Corpus den Hoorn in de stad Groningen is bijna gereed. Het opvallende gebouw is groen van kleur en is een nieuw markant punt bij binnenkomst van Groningen vanuit de richting Drachten. Voor FC Groningen is het te hopen dat het veel talent oplevert dat uiteindelijk in het eerste mee kan spelen. Daarvoor is het in elk geval opgericht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gebouw heeft een multifunctionele trainingshal voor topsporters en een sprintbaan met een lengte van 40 meter. Ook is er ruimte voor krachttraining.

 

De rest van de voorzieningen zijn vergelijkbaar met sportcentrum Papendal bij Arnhem, gerealiseerd op verzoek van Gerard Kemkers, de inmiddels vertrokken manager van het Topsportzorgcentrum.Zes teams


De hal komt op de begane grond, die volledig voor FC Groningen is. Het eerste elftal en de zes jeugdteams van de FC krijgen daar ook ieder een eigen kleedkamer.

Op de andere drie verdiepingen komen onder andere kantoren, het spelershome, horeca en een wetenschappelijk kenniscentrum .

FC Groningen huurt het gebouw 30 jaar lang van eigenaar Euroborg NV, waarvan de gemeente de enige aandeelhouder is.