innovatie

02 jan 2019, 09:09

'Meer meiden in de ICT: belangrijk voor zowel de arbeidsmarkt als de werkvloer’

'Meer meiden in de ICT: belangrijk voor zowel de arbeidsmarkt als de werkvloer’

Loop een willekeurige ICT-afdeling op en het kan je niet ontgaan: vrouwen zijn er nog altijd behoorlijk in de minderheid. Maar willen we een gezonde ICT-arbeidsmarkt, dan hebben we nu en in de toekomst niet genoeg aan alleen het mannelijke deel van de bevolking. Gelukkig zijn er steeds meer meiden en jonge vrouwen die voor een carrière in de IT kiezen. “En met een event als Girlsday kun je nog meer meiden een zetje in die richting te geven”, zo zien Marindy Klaassens en Marlies Hoekstra, allebei werkzaam op de IT-afdeling van DUO in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijke expertisebureau voor de participatie van meisjes en vrouwen in technische beroepen. Doel is om meisjes al op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Girlsday valt in 2019 op donderdag 11 april. Op die dag openen tal van technische en ICT-bedrijven én -afdelingen hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Zij worden uitgenodigd en uitgedaagd om op een interactieve manier kennis te maken met de beroepspraktijk.

In een interview op de website van Samenwerking Noord, het noordelijke kennis- en netwerkplatform voor ICT-bedrijven en -organisaties, vertellen Marindy Klaassens en Marlies Hoekstra over hun ervaringen met Girlsday én over hoe zij zelf in de ICT zijn beland.

Lees hier het volledige interview