innovatie

23 mei 2018, 09:09

Holthausen Groep investeert in nieuwe lichtgewicht waterstofgasfles

Holthausen Groep investeert in nieuwe lichtgewicht waterstofgasfles

De Holthausen Groep uit Hoogezand gaat investeren in de ontwikkeling van een nieuwe lichtgewicht waterstofgasfles. De slechts 15 kilo wegende fles is goed voor 0,55 kilogram waterstof en zal worden toegepast bij voertuigen zoals heftrucks, veegwagens, grasmaaiers en fluisterbootjes. Met de investering wil Holthausen een nieuwe markt aanboren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij de Holthausen Groep zijn ongeveer 25 medewerkers dagelijks bezig met het transport, de op- en overslag en het vullen van gasflessen voor de industrie, zorg en recreatiesector. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot marktleider op dit gebied.

Het bedrijf zet fors in op waterstof en andere duurzame brandstoffen. In 2016 is speciaal daarvoor Holthausen Clean Technology opgericht. Clean Technology houdt zich bezig met de ombouw van mobiliteit naar waterstof. Van de lichtgewicht waterstof gasfles worden er eerst 100 stuks geproduceerd en ingezet in diverse pilotprojecten. Bijvoorbeeld in een pilot waar grasmaaiers van een nieuwe waterstof gasfles worden voorzien.  Directeur/eigenaar Stefan Holthausen is positief gestemd: "Als de pilots goed verlopen, zullen we op termijn meer werktuigen en voertuigen kunnen ombouwen. Uiteindelijk zal dit leiden tot meer omzet en meer arbeidsplaatsen in onze provincie."

Groningen@Work

De provincie Groningen draagt vanuit het investeringsprogramma Groningen@Work 50.000 euro bij aan de ontwikkelingskosten. Groningen@Work is het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen.