wonen

05 feb 2019, 10:10

PvdA wil dat stadsbestuur ingrijpt bij lerarentekort Diamant College

PvdA wil dat stadsbestuur ingrijpt bij lerarentekort Diamant College

De Groningse gemeenteraadsfractie van de PvdA wil dat het stadsbestuur samen met het Diamant College een oplossing bedenkt voor het lerarentekort op die school. De meeste leerlingen van deze RENN4-school voor voortgezet speciaal onderwijs krijgen al maandenlang slechts vier in plaats van vijf dagen les omdat er niet voldoende docenten beschikbaar zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Diamant College is een school voor voortgezet speciaal onderwijs, met veel leerlingen met een beperking en leer- en gedragsproblemen. Volgens PvdA-raadlid Julian Bushoff heeft juist deze doelgroep voldoende aandacht en structuur nodig.

Daarnaast heeft de dag minder school ook gevolgen voor de ouders, die plots de kinderen moeten opvangen en in sommige gevallen dus een dag minder kunnen werken. Omdat het vaak om kinderen met problematieken gaat, levert dit een extra zware belasting op voor betrokken gezinnen, zo stelt de PvdA.

De PvdA zegt zich zorgen te maken over de leerlingen en hun gezinnen en stelt daarom schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. “Wij willen weten wat de gemeente kan doen om dit probleem te tackelen”, aldus Bushoff.

“Daarnaast willen we in beeld krijgen of ook klassen op andere scholen thuis zitten, of dreigen thuis te zitten, vanwege het lerarentekort. Mocht dit zo zijn, dan zien we ook hier graag snel actie. Want iedereen moet zeker zijn van goed onderwijs”, aldus het raadslid.