wonen

28 mei 2019, 17:05

Groningen kleurt 9 juni helemaal roze: duizenden vrouwen lopen om borstkanker-onderzoek te steunen

Groningen kleurt 9 juni helemaal roze: duizenden vrouwen lopen om borstkanker-onderzoek te steunen

Groningen maakt zich op voor een uniek hardloop-evenement in juni. Het betreft de GasTerra LadiesRun, waarbij de deelnemende vrouwen zich laten sponsoren. De opbrengst van deze run op zondag 9 juni is bestemd voor Pink Ribbon, dat borstkanker-onderzoek financiert. INSCHRIJVEN VOOR VROUWEN KAN VIA DEZE LINK

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zondag 9 juni kleurt de binnenstad van Groningen weer roze tijdens de GasTerra Ladiesrun Groningen. Hét leukste loopevenement voor vrouwen, waarbij sporten én een gezellige dag uit, centraal staan. Duizenden vrouwen lopen deze dag 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km.

 

Dit jaar worden er wederom weer 2.000 deelneemsters aan de start verwacht. Net als vorig jaar zal de Vismarkt weer worden omgebouwd tot Pink Plaza met onder andere een DJ, masseurs en verschillende standjes. Alle onderdelen starten en finishen op de Vismarkt.

 

Pink Ribbon: ren mee voor borstkankeronderzoek


Uiteraard staat ook dit jaar het roze loopfeest in het teken van het goede doel; Pink Ribbon. Dankzij de inzet van de deelneemsters wordt er elk jaar een enorm bedrag opgehaald voor borstkankeronderzoek. Iedere deelneemster kan bij inschrijving een vrijwillige donatie aan Pink Ribbon doen of ervoor kiezen om op het speciale actieplatform haar deelname aan de run te laten sponsoren.