nieuws

02 okt 2014, 21:09

Zondag spectaculair evenement Sky Abseilen: duik van grote hoogte op Grote Markt

Zondag spectaculair evenement Sky Abseilen: duik van grote hoogte op Grote Markt

Aanstaande zondag krijgt iedereen de mogelijkheid om op de Grote Markt een vrije val te maken vanaf een hoogte van veertig meter. ‘Sky Abseilen’ is de naam van dit evenement, waarbin deelnemers een ervaring krijgen di ze nooiut zullen vergeten. Het kost wel wat, maar de opbrengst is voor een goed doel. Het evenement Sky Abseilen is georganiseerd door Pink Ribbon, in samenwerking met Groningen City Club, Marketing Groningen en gemeente Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ga de hoogte in voor borstkankeronderzoek! Op zondag 5 oktober vindt er op de Grote Markt in Groningen een spectaculair evenement plaats voor Pink Ribbon: Sky Abseilen vanaf veertig meter hoogte! Deelnemers laten zich voor minimaal € 100 sponsoren en kunnen dan abseilend naar beneden. De opbrengst komt volledig ten goede aan onderzoek naar uitgezaaide borstkanker. Dat is belangrijk, want jaarlijks krijgen 16.000 mensen de diagnose borstkanker. De overlevingskansen zijn goed maar er overlijden in Nederland nog dagelijks negen mensen aan de gevolgen van borstkanker.

 

Wel spannend, natuurlijk niet gevaarlijk

Het Sky Abseilen is in handen van LifeTime Xperience die alle benodigde veiligheidscertificaten heeft. Alle deelnemers krijgen naast een gedegen instructie ook goede begeleiding tijdens de afdaling. Kortom, het is lekker spannend met een prachtig uitzicht over Groningen en je levert ook nog een mooie bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek. Deelnemers kunnen zich opgeven bij: www.lifetime-xperience.com/abseilenvoorpinkribbon.

 

Evelien Dommerholt: “Op mijn 27e kreeg ik te horen dat de borstkanker was uitgezaaid. Een grote klap. Gelukkig, na tal van behandelingen lijkt de ziekte onder controle. Ik ga abseilen voor Pink Ribbon omdat ik het belang van onderzoek zelf heb ondervonden en ik hoop dat velen met mij de hoogte in willen”

 

100% naar onderzoek

Deelnemers laten zich voor minimaal € 100 sponsoren en halen zo geld op voor het wetenschappelijke onderzoek van dr. De Vries van het UMCG: “Karakteriseren van kankercellen in het bloed”. Helaas krijgt één op de vijf borstkankerpatiënten te maken met uitzaaiingen. Dit onderzoek kan de diagnostiek, behandeling en prognose van patiënten met uitgezaaide borstkanker verbeteren. Hierdoor hebben deze patiënten kans op beter en langer leven.

 

Oktober, borstkankermaand

Het gehele jaar zet Stichting Pink Ribbon zich in om aandacht te vragen voor borstkanker. Met als hoogtepunt de maand oktober, borstkankermaand. Naast de lancering van het Pink Ribbon magazine en de Pink Ribbon armband wordt dit jaar voor het eerst dit ludieke evenement georganiseerd om zo geld op te halen voor onderzoek. Dit is hard nodig want jaarlijks krijgen 16.000 vrouwen (en 87 mannen) de diagnose borstkanker. De overlevingskansen zijn goed, maar dagelijks overlijden er nog negen mensen in Nederland aan de gevolgen van de ziekte.