nieuws

22 mei 2014, 08:08

Woning Middelstum gesloopt na bevingen

Een boerderij in Middelstum is zo beschadigd door de aardbevingen in het gebied dat het gesloopt wordt. Dat meldde de NAM donderdag. De bewoners van het pand werden vorig jaar zomer al geëvacueerd omdat hun veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een woordvoerder van de NAM is met de bewoners een bedrag overeengekomen waarmee de sloop en later ook de bouw van een nieuw huis kan worden betaald. Om hoeveel geld het gaat, wil hij niet kwijt.

 

Het verstevigen en opknappen van de woning was te duur, te complex en zou veel tijd in beslag hebben genomen, zo blijkt nu uit onderzoek. Sloop was daarom de beste optie, aldus de NAM. Dat onderzoek is de reden dat het zo lang heeft moeten duren voordat de bewoners duidelijkheid hadden.

 

De bewoners, een bejaard echtpaar, wonen sinds vorig jaar zomer tijdelijk in een ander huis. Volgens de woordvoerder zijn ze emotioneel maar ook opgelucht dat er nu een oplossing is.

 

In totaal zijn afgelopen tijd vijf woningen in het aardbevingsgebied ontruimd. De woning in Middelstum was de eerste. Wat er met de overige huizen gebeurt, wordt binnenkort duidelijk, aldus de NAM.