nieuws

04 jun 2014, 10:10

Wilde achtervolging op topsnelheid door Groninger binnenstad

Tijdens een wilde achtervolging van een wegpiraat door Groningen werd een snelheid van 160 kilometer per uur gemeten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de hoek van de Herestraat met het Gedempte Zuiderdiep knalde afgelopen nacht  een auto tegen de stoeprand. De eigenaar en vermoedelijke bestuurder, is aangehouden. De man had gedronken en heeft geen geldig rijbewijs.

 

Aan de aanhouding ging een wilde achtervolging vooraf, die begon op de Kamplaan. Daar negeerde de bestuurder een stopteken van de politie. Met snelheden van soms wel 160 km per uur probeerde de bestuurder te ontkomen. Enkele kruisingen werden, ook ondanks rode verkeerslichten, met hoge snelheid overgestoken.

 

 

In de Herestraat ging de auto uit de bocht en knalde op een betonnen rand. Beide rechterwielen van de auto werden daarbij vernield. Uit de auto vluchtten twee mannen. Een derde, zwaar beschonken persoon, bleef op de achterbank liggen.

 

 

Agenten hielden één van de vluchtende mannen aan. Deze 22-jarige inwoner van Assen is eigenaar van de auto en wordt door de politie gezien als bestuurder. De tweede gevluchte man is ontkomen. De aangehouden man is ingesloten. In maart dit jaar is zijn rijbewijs ingevorderd, o.a. ook voor het rijden onder invloed. Ook nu had hij weer gedronken (520 ugl).