nieuws

11 okt 2014, 12:12

Wilde achtervolging na beroving in Beijum

De politie heeft vrijdagavond na een lange achtervolging twee mannen aangehouden die in de Groningse wijk Beijum een straatroof hadden gepleegd. Uiteindelijk kon het tweetal in Assen worden aangehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De mannen worden ervan verdacht op de Wibenaheerd een 23-jarige Groninger met geweld van zijn tas te hebben beroofd. De straatrovers gingen er na de overval in een auto vandoor. Het slachtoffer belde direct na de overval 112 en gaf het kenteken van deze auto door.

Agenten zagen de wagen even later rijden op de A28 richting Assen. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven, trapte deze het gas juist nog wat verder in.

Na een lange achtervolging over de A28 en door Assen sprongen de verdachten op de Vaart Zuidzijde uit de auto. Één van hen, een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, sprong in het water van de Vaart en kon daardoor snel worden aangehouden.

De tweede verdachte, een 28-jarige man uit Doetinchem, ging er in eerste instantie te voet vandoor, maar stal op zijn vlucht een fiets. Uiteindelijk kon hij met hulp van een politiehond worden opgespoord in een tuin aan Het Kanaal in Assen.

Beide mannen zijn door de politie ingesloten voor nader onderzoek.