nieuws

22 okt 2014, 10:10

Wilde achtervolging van man met hamer door politie in Veendam

Het leek wel op een Amerikaanse serie, gistermiddag in Hoogezand en Veendam. De politie moest alle stuurmanskunst en uiteindelijk pepperspray inzetten om een 44-jarige man met een hamer aan te houden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het betrof de achtervolging van een 44-jarige man die kort daarvoor was verdacht van het bedreigen van winkelpersoneel met een hamer.

 

De man zou een medewerker van een winkel aan de Beverburcht in Hoogezand hebben bedreigd met een hamer waarna hij wegreed in zijn auto. Het winkelpersoneel alarmeerde hierna direct de politie. Een getuige reed achter de verdachte waardoor agenten hem al snel zagen rijden op de Veendammerweg.

 

Vanaf dat punt werd de achtervolging ingezet. De man negeerde meerdere malen de stoptekens van de agenten, omzeilde een blokkade en reed met hoge snelheid door de bebouwde kom. Aangekomen bij zijn woning in Veendam, stopte de man de auto waarop agenten hem aanhielden.

 

De man verzette zich hevig en probeerde meerdere malen de agenten te slaan of te trappen. De Veendammer is met gepast geweld en met behulp van peperspray aangehouden. Hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek.