nieuws

15 jun 2015, 10:10

Wie wil meedoen aan Kerstvoorstelling? Organisatie VRIJDAG houdt audities

 Wie wil meedoen aan Kerstvoorstelling?  Organisatie VRIJDAG houdt audities

Niet veel mensen zullen momenteel nadenken over Kerstmis. Maar bij de organisatie voor amateurkunst VRIJDAG zijn ze daar al wel intensief mee bezig. Er komt namelijk een grote familievoorstelling. En daarvoor is VRIJDAG nu al op zoek naar amateurspelers, voor audities op 1 en 2 juli.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor het negende jaar op rij krijgt Groningen weer een muzikale kerstvoorstelling voor de gehele familie! Elk jaar trekt het volle zalen en maakt het voor velen de kerstperiode compleet. Voor spelers is het een buitenkans om in zo’n grote productie te spelen en op te treden voor zo veel publiek. VRIJDAG is op zoek naar die spelers, uit stad en provincie Groningen. 1 en 2 juli zijn er audities. Iedereen vanaf 12 jaar kan zich aanmelden tot en met 28 juni via email aan iris.vandijk@bijvrijdag.nl. Kijk op www.bijvrijdag.nl voor meer informatie.

 

De audities zijn in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11 te Groningen.

 

David Copperfield

 

Het stuk vertelt over het leven van David Copperfield. We volgen David terwijl hij opgroeit en ontmoeten de vele personages die komen, gaan en terugkeren in zijn leven. Door schade en schande leert hij over liefde, verraad en verlies.

In de voorstelling zitten meerdere liedjes die worden gespeeld onder begeleiding van muzikanten. Dit jaar wordt de kerstproductie geregisseerd door Jorrit Boonstra. Voorheen werd de kerstproductie geproduceerd door de Theaterwerkplaats Groningen, nu onder de vlag van VRIJDAG (ontstaan na fusie tussen het Kunstencentrum en Stedelijke Muziekschool).


Aanmelden

Als je je wilt aanmelden voor de auditie, stuur dan vóór 29 juni een email naar Iris van Dijk: iris.vandijk@bijvrijdag.nl. Vermeld in je mail je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres. Geef ook je acteerervaring, eventuele zangervaring en voorkeur voor woensdagavond 1 of donderdagavond 2 juli op.

De voorstelling telt 25 rollen. Zowel hoofd- als bijrollen, voor jong (vanaf 12 jaar) en oud, man en vrouw. De rol van David wordt door drie acteurs gespeeld, oplopend in leeftijd.


Periode

De voorstelling speelt tien keer in de periode 18 t/m 27 december. Op Eerste Kerstdag is geen voorstelling, maar op Tweede Kerstdag wel. De repetities van de productie beginnen in september (week 37) en zijn op woensdagavond. Daarnaast zijn er een paar repetitieweekenden.


Elke dag cultuur doen voor iedereen

Iedereen kan bij VRIJDAG aan cultuur doen, dus zelf theater, beeldende kunst en muziek maken, of ondersteuning krijgen als amateurkunstinstelling in stad en provincie. Ook draagt VRIJDAG bij aan een eigentijds (gemeentelijk) beleid op het gebied van Cultuureducatie.

VRIJDAG heeft drie locaties: VRIJDAG Noorderbuitensingel (voorheen Prinsentheater), VRIJDAG Walstraat (voorheen BK050) en VRIJDAG Sint Jansstraat (voorheen Muziekschool).

Om iedereen van dienst te zijn, ook mensen met weinig ervaring, tijd of geld, is de variatie in aanbod groot. Van een lezing, expositie of korte cursus tot complete (voor)opleidingen.

Voor meer informatie raadpleeg de site van VRIJDAG www.bijvrijdag.nl.