nieuws

13 jun 2014, 09:09

Wethouder Van Keulen: gevolgen staking Stadsbeheer onduidelijk

De gevolgen van de aangekondigde staking van medewerkers van Stadsbeheer zijn nog onduidelijk. Medewerkers van de vroegere Milieudienst hebben aangekondigd  maandag 16, dinsdag 17 en woensdag 18 juni het werk neer te leggen voor een cao voor gemeenteambtenaren. Wethouder Joost van Keulen vreest voor de gevolgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Van Keulen is het nog onduidelijk of de bijvoorbeeld Vismarkt na de warenmarkt van dinsdag wordt schoongemaakt. Volgens hem werkte de gemeente met de vakbonden aan afspraken over een minimaal niveau van dienstverlening voor onder meer het schoonmaken van de Vismarkt en de brugbediening. “Maar tijdens nader overleg bleek al snel dat die afspraken niet te maken waren”, aldus de wethouder. Van Keulen zegt er wel vanuit te gaan dat er met een calamiteitenteam een basisniveau van dienstverlening overblijft.
 

Ook in Amsterdam en Utrecht staken de gemeentelijke reinigingsdiensten drie dagen, inclusief de landelijke actiedag van gemeenteambtenaren van woensdag. Van Keulen vindt het ‘erg jammer’ dat er ook in Groningen drie dagen wordt gestaakt. “Jammer dat de stad er last van krijgt”, laat hij weten.