nieuws

23 mei 2014, 14:02

Wereldprimeur voor Gronings bedrijf VIEMR tijdens wedstrijd GasTerra Flames

Het Groningse bedrijf VIEMR heeft een wedstrijd tussen de Groningse basketbalclub GasTerra Flames en ZZ Leiden tijdens de halve finale in de strijd om het landskampioenschap in 360 graden opgenomen. En dat is een wereldwijde primeur, want nog nooit was een basketbalwedstrijd te zien terwijl je als kijker 360 graden om je heen kunt kijken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Peter van der Molen, commercieel manager van GasTerra Flames, kun je de beelden bekijken vanuit drie posities: achter de baskets en vanaf de middenlijn. ‘Zelfs in de NBA is dit nog nooit vertoond’, zegt Van der Molen.

VIEMR, dat wereldwijd voor grote merken werkt, maakte de unieke online ervaring voor de GasTerra Flames. Volgens Stefan Vogelzang van VIEMR is er nog in de wereld van basketbal een interactieve 360° video gemaakt die de spanning van het spel zo goed laat zien. Het bedrijf is volgens eigen zegge specialist in 360° video oplossingen en development voor web en mobiel.

GasTerra Flames speelde in de halve finale tegen Leiden en won de best-of-5-serie uiteindelijk met 3-2. De Groningers hebben inmiddels al vier wedstrijden gespeeld tijdens de finale en staan daarin op een 2-2 tussenstand tegen Den Bosch. Het eerste team dat vier wedstrijden wint, wordt kampioen. De Flames spelen aanstaande zondag een thuiswedstrijd in Martiniplaza.

De video is te bekijken via deze link.