nieuws

03 apr 2015, 15:03

Wat ga jij doen met Pasen?

Wat ga jij doen met Pasen?

Het Paasweekend staat voor de deur. Dat betekent voor de meeste mensen een extra lang weekend. Wat ga jij doen dit weekend? Om te voorkomen dat je je toevlucht moet zoeken tot woonboulevards zetten we wat leuke tips voor je op een rij.

Infoversum

In het Infoversum kun je niet alleen fantastische 3D-films bekijken, maandag kunnen de jonge bezoekertjes hier ook op zoek naar paaseieren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groninger Museum

Het Groninger Museum is met Pasen gewoon geopend. Hier is onder andere de expositie ‘Het geheim van Dresden’ te zien. Op Paasmaandag is er tussen 12.00 en 15.00 uur een leuke familieactiviteit in het Auditorium van het museum: Design een ei

 

Shoppen

De meeste winkels in de binnenstad van Groningen zijn Paasmaandag gewoon geopend.

Diezijn leuk! én handgemaakt markt

Maandag op de Vismarkt: een Paaseditie van de Diezijn leuk! én handgemaakt-markt. De markt wordt geopend met een paasontbijt.

Waddenmarkt in Pieterburen

Leuk voor volwassenen én kinderen. De jongste bezoekertjes kunnen op en rond de Waddenmarkt op zoek naar paaseieren.

 

Paaswandeling rond kerk Kropswolde

De Stichting Oude Groninger Kerken organiseert tweede Paasdag een begeleide Paaswandeling rond de eeuwenoude kerk van Kropswolde. Eerst wordt de kerk bekeken en daarna wordt er gewandeld. Uit documenten blijkt dat hier in 1350 al een kerk stond. De huidige kerk is van 1778. Het programma wordt afgesloten met een kort (barok)concert in de kerk.

 

Stadswandeling

Onder de noemer ‘De Grandeur van Groningen’ vindt maandag een stadswandeling plaats langs onder andere de herenhuizen en villa’s aan het Zuiderpark. De wandeling wordt georganiseerd door Paulien Excursions. De wandeltocht voert ook langs de singels en het 19e-eeuwse hoofdstation. Een gids vertelt over de geschiedenis van de singels, de architectuur en de vroegere bewoners.  Zondag 12 april staat dezelfde wandeling opnieuw op het programma.

Ei Ei Westerkwartier

Op Paasmaandag bruist het Westerkwartier van de activiteiten tijdens het typische Paasevenement ‘Ei ei Westerkwartier’. Een struisvogelboerderij, een kaasboerderij, een camping, een Ezelpark, een restaurant; je kunt het zo gek niet bedenken of het heeft deze paasmaandag de deuren open voor het publiek. Zo kun je dus knuffelen met ezels, alvast in de vakantiestemming komen op de camping of je juist culinair in de watten laten leggen. Er staan nog veel meer activiteiten op het programma voor deze paasmaandag. Ei Ei Westerkwartier is het startsein van het recreatieve en toeristische seizoen in het Westerkwartier.