nieuws

16 sep 2014, 19:07

"Vuurwerkvergunning dancefestival Stadspark in strijd met flora- en faunawet"

"Vuurwerkvergunning dancefestival Stadspark in strijd met flora- en faunawet"

Volgens de statenfractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft de provincie Groningen de wet overtreden door een vuurwerkvergunning te verlenen aan de organisatie van het dance event Dance Experience XL, dat afgelopen mei plaatsvond in het Stadspark. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de PvdD was de vergunningverlening in strijd met de Flora- en Faunawet. Deze schrijft voor dat beschermde diersoorten, of hun nest of rustplaats, niet verstoord mogen worden. “Hiermee worden onder andere alle broedende vogels bedoeld”, aldus het Groningse PvdD statenlid Kirsten de Wrede. “En wanneer er vlakbij deze dieren knallend en knetterend vuurwerk de lucht in gaat, lijkt het zeer aannemelijk dat ze daar flink van schrikken.”

De partij heeft het provinciebestuur schriftelijk een aantal vragen gesteld over het verlenen van de vuurwerkvergunning. Zo wil zij onder andere weten wie er verantwoordelijk is als door het afsteken van vuurwerk de Flora- en Faunawet wordt overtreden.


 

Foto: Kristina Servant/Flickr