nieuws

06 jun 2014, 10:10

Vuurwapens bij aanhouding verdachten schiet- en steekincident Hoekstraat Groningen

De politie in Groningen heeft twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar een steekincident op 17 mei en een schietincident een week later. Het gaat om twee verdachten uit Groningen van 21 en 26 jaar oud. Er zijn twee vuurwapens aangetroffen met munitie.
 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De beide verdachten zitten nog vast.

 


Steekincident

 

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 mei werd een 41-jarige man uit Groningen bij een ruzie in de Hoekstraat vlak bij de Muurstraat gestoken met een scherp voorwerp. Hij liep daarbij lichte verwondingen op.


Schietincident

 

Een week later, in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 mei, omstreeks 03.30 uur, troffen dezelfde mannen elkaar in de Oude Kijk in ’t Jatstraat ter hoogte van de Noorderhaven. Daar ontstond een woordenwisseling waarbij een van de mannen met een vuurwapen heeft geschoten. Niemand werd daarbij geraakt. Na dit schietincident is een getuigenoproep gedaan, dat verder geen resultaten heeft opgeleverd.

 


Vuurwapens aangetroffen

 

 

In het onderzoek naar het steekincident, en de combinatie met het daarop volgende schietincident, kwamen de twee verdachten echter snel naar voren omdat ze bij meerdere politiemensen in de stad bekend zijn.

 

Een dag na het schietincident werd de 26-jarige verdachte aangehouden. Hij had op dat moment een vuurwapen bij zich. De andere verdachte is op 28 mei aangehouden. Op de plaats waar hij werd aangehouden, werd ook een vuurwapen aangetroffen. Beide vuurwapens zijn in beslag genomen en worden nog onderzocht.

 


Onderzoek afgerond

 

De beide verdachten zijn verhoord en hebben verklaringen afgelegd. De aanleiding voor de incidenten is onduidelijk gebleven. De politie heeft het dossier nagenoeg afgerond en dit zal binnenkort naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd. De 26-jarige verdachte blijft na voorgeleiding aan de Raadkamer negentig dagen vastzitten. De 21-jarige verdachte is deze week op last van de Rechter- Commissaris in bewaring gesteld voor de duur van veertien dagen.