nieuws

16 nov 2014, 12:12

Voorbereiding van overval blijkt grap

Voorbereiding van overval blijkt grap

Een grap van twee 19-jarige studenten uit Groningen heeft zaterdagmiddag verkeerd uitgepakt. Omstanders dachten dat ze bezig waren met de voorbereiding van een overval. Dat meldt de politie Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij de Meldkamer Noord-Nederland waren eerder die middag een aantal verontruste telefoontjes binnen gekomen. De melders hadden het vermoeden dat twee mannen in Vlagtwedde bezig waren met de voorbereiding van een overval op een supermarkt. De mannen waren verkleed en zouden volgens omstanders een wapen bij zich hebben.

De politie zag het duo in Vlagtwedde rijden. Nadat ze het stopteken kregen, zijn de mannen met de nodige voorzichtigheid uit de auto gehaald. De politie nam geen risico, omdat ze mogelijk een vuurwapen bij zich hadden.

Uiteindelijk werd in de auto een nepwapen aangetroffen, dat in beslag is genomen. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau. Daar werd duidelijk dat het om een grap van studenten ging. De politie en diverse melders zagen de humor er niet van in. Reden genoeg om tegen het duo proces-verbaal op te maken.