nieuws

24 mrt 2015, 10:10

Voetbalvereniging Groen Geel: bus vol eten en geld voor Voedselbank Groningen

Voetbalvereniging Groen Geel: bus vol eten en geld voor Voedselbank Groningen

De Groninger Voetbalvereniging Groen Geel heeft een bus vol voedsel en een bedrag van 2000 euri opgehaald voor de Voedselbank Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zaterdag nam Ulfert Molenhuis, voorzitter van de Voedselbank Groningen, dit bedrag in ontvangst: “Groningen is sinds kort de armste gemeente van Nederland. Ruim 600 gezinnen maken gebruik van de voedselbank en ruim 600 kinderen kunnen slechts 1 of 2 keer per week warm eten. Dankzij de acties zoals die van Groen Geel kunnen we extra eten meegeven aan onze cliënten en kunnen zij hun kinderen beter te eten geven. Het is de eerste keer dat een sportclub op deze schaal actie heeft gevoerd voor de Voedselbank Groningen en we hopen dat dit navolging krijgt. Het bedrag en het opgehaalde eten is een ontzettende grote bijdrage van zo'n kleine club als Groen Geel”.

 

De teams van Groen Geel haalden geld op met een loterij, de verkoop van snacks tijdens wedstrijden, het 'pimpen' van fietsen, en vele andere activiteiten. Een bijzondere actie was de ‘slaapactie’ van René Bredenhoff, speler van Groen Geel 1. Hij woonde een week lang in de kantine en iedereen die bij hem op bezoek kwam werd gevraagd om eten mee te nemen voor de voedselbank. Uiteindelijk kon de club dankzij onder andere de inspanningen van René een bus vol voedsel meegeven aan Molenhuis.

 

De actie voor de voedselbank past in een reeks acties voor het goede doel die Groen Geel met enige regelmaat organiseert. Zo werden de afgelopen jaren inzamelingsacties georganiseerd voor Stichting Aktie Benin en de stichting Make a Wish. Afgelopen zomer zwom een aantal leden 35 km van Zoutkamp naar de Reitdiephaven in Groningen. De opbrengsten daarvan gingen naar kankeronderzoek. Deze Swim Challenge beleeft in augustus de tweede editie. Voorzitter Monica Broer: ”Het is bijzonder om te zien dat zo veel van onze leden zich willen inzetten voor mensen die het moeilijk hebben. Groen Gelers komen hier niet alleen voor het spelletje of de derde helft, maar spannen zich in om ook buiten de club wat te kunnen betekenen voor anderen.”