nieuws

14 jul 2014, 10:10

Voedselbank Groningen eerst uit de brand

Voedselbank Groningen eerst uit de brand

De Voedselbank Stad Groningen is voor de komende weken uit de brand, nadat directeur Ulfert Molenhuis afgelopen week de noodklok luidde over een dreigend voedseltekort.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Er zijn verschillende acties opgezet en we hebben voor de komende weken veel voedsel, kleding en speelgoed gekregen”, aldus Molenhuis.

 

Ongeveer 2100 inwoners van Groningen zijn afhankelijk van voedselpakketten. Bij de voedselbank was een flink tekort aan droogwaren. Een oproep van voorzitter Molenhuis leidde tot acties onder studenten, inwoners en restauranteigenaren.

 

Zo werden studenten en inwoners, die massaal op vakantie gaan, gevraagd hun voorraadkasten op te ruimen en houdbare artikelen in te leveren bij de voedselbank. Eigenaren van meer dan 20 restaurants houden deze week een actieweek onder de naam Groningers helpen Groningers om voedsel of geld in te zamelen.

 

Volgens Molenhuis is de voedselbank echter nog niet uit de brand. “We hebben later ook meer droogwaren nodig en dus moeten echt naar een structurele oplossing zoeken. Op dit moment zitten we aan de ondergrens en daar willen we niet doorheen zakken.” Een structurele oplossing zou zijn dat supermarkten niet alleen verswaren, maar ook langer houdbare voedingsmiddelen gaat schenken. Ook hoop Molenhuis op meer donateurs. “Daardoor kunnen we gerichter inkopen”, aldus de directeur.