nieuws

20 sep 2014, 11:11

Vijf auto’s in brand gestoken in Hoornsemeer

Afgelopen nacht was er sprake van ernstige brandstichtingen in de wijk Hoornsemeer in Groningen. Auto’s en een scooter werden in brand gestoken en woningen moesten worden ontruimd uit voorzorg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vijf auto’s, diverse containers en een scooter zijn afgelopen nacht in brand gestoken in de wijk Hoornse Meer in Groningen. De branden werden afgelopen nacht tussen twee en drie uur door de brandweer Groningen bestreden die daartoe meerdere keren moest uitrukken. Dat meldt de Regiopolitie Groningen.

 

Rond half drie uur kwam via het alarmnummer 1-1-2 meldingen van auto –en containerbranden vanaf de S.O.J. Palmelaan en op het M.H. Gandhiplein. In de C.O.J. Palmestraat gingen vijf auto’s in vlammen op.

 

Op hetzelfde tijdstip werden containers van de milieudienst, waaronder een ondergrondse papiercontainer, op het M.H. Gandhiplein in brand gestoken.

 

Om ongeveer tien voor vijf uur kwam via 1-1-2 een nieuwe melding van brand bij de brandweer en politie binnen. Achter in een portiek bleek een bromscooter in brand te zijn gestoken. De keuken van de aangrenzende woning raakte beschadigd. Uit voorzorg werden de naastgelegen woningen ontruimd. De bewoners zijn bij familieleden ondergebracht.