Nieuws

Vier nieuwe besmettingen in gemeente Groningen en nog maar zeven patiënten in ziekenhuis

Het aantal nieuwe besmettingen van het coronavirus in de gemeente Groningen blijft maar dalen. Op dinsdag kwamen er volgens het Coronadashboard maar vier nieuwe besmettingen bij. In de hele provincie ging het om veertien besmettingen. Ook de ziekenhuisbezetting blijft dalen: dinsdag lagen er nog paar zeven coronapatiënten in de Groningse ziekenhuizen.


Leestijd: 1 minuut

UMCG zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar werking boosterprik
UMCG zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar werking boosterprik

Groningse besmettingscijfers
Het gaat eigenlijk al sinds 8 juni extra goed met de besmettingscijfers. Op die dag noteerde het RIVM nog veertien nieuwe besmettingen. Sindsdien liggen de cijfers, met een uitzondering op 11 juni (11 besmettingen), al onder de tien besmettingen per dag. Met de vier besmettingen van dinsdag als positief dieptepunt. De besmettingscijfers zijn ook bijna gehalveerd ten opzichte van een week eerder. 

Groningse ziekenhuiscijfers
De dalende besmettingscijfers zijn ook goed terug te zien in de cijfers van de ziekenhuisopnames. Op dinsdag 15 juni lagen er nog maar vijf patiënten met corona in een Gronings IC-bed. Dat zijn er twee minder dan een week eerder. Het aantal patiënten op de normale COVID-afdelingen daalde in een week van tien naar slechts twee. 

Landelijke besmettingscijfers
In het hele land kwamen er dinsdag 1.062 nieuwe besmettingen bij en dat waren er 381 minder dan een week eerder. Een week daarvoor ging het nog om zo’n 2.400 positieve gevallen. Het zevendaagse gemiddelde is met 1.283 gevallen per dag ook weer gedaald. 

Landelijke ziekenhuiscijfers
De ziekenhuisbezetting in het hele land daalde van 681 naar 645. Daarvan liggen nog 250 patiënten op de IC en dat zijn er dertien minder dan een dag eerder. 

Vaccinatiebereidheid
De dalende aantallen worden mede veroorzaakt door de stijgende vaccinatiegraad. Minister Hugo de Jonge meldde dinsdag dat de bereidheid voor het nemen van een vaccinatie is gestegen van 84 naar 87 procent. De prikcampagne is ook flink op stoom. Woensdag werd bekend dat Nederlanders uit 1997 ook een afspraak kunnen maken voor een vaccinatie.

Copy: Copy: Column Grouped Chart
Infogram

Copy: Column Grouped Chart
Infogram