nieuws

29 mei 2014, 10:10

Vier jongens met dikke handschoenen op inbrekerspad in Groningen aangehouden

Vier jongens op inbrekerspad, voorzien van handschoenen, een mes, een sporttas en gereedschap zijn door de Groningse politie aangehouden, na een inbraak in een kapsalon.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie in Groningen heeft vier jonge mannen aangehouden die verdacht worden van een poging tot inbraak. Een alerte bewoner belde de politie, nadat hij vreemde geluiden hoorde en een paar jongens met een grote sporttas zag. Kort ervoor was een poging inbraak geweest bij een kapsalon aan de Veemarktstraat in Groningen.

 

Agenten troffen op de Trompbrug twee 17-jarige jongens en een 18-jarige jongen uit Groningen. Het trio kwam overeen met het opgegeven signalement en ze hadden dikke handschoenen aan of bij zich. Een van hen had ook een mes bij zich. Ze werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

 

Er bleek nog een vierde jongen in het spel te zijn. Dit bleek een 17-jarige jongen uit Groningen te zijn. Hij werd in de directe omgeving gevonden. Ook hij werd aangehouden. Hij had een sporttas met hierin gereedschappen bij zich. Alle goederen werden in beslag genomen. De jongens zijn ingesloten voor nader onderzoek.