nieuws

17 jul 2014, 11:11

Video van wethouder Van Keulen nu al 942.000 keer bekeken

Hij blijft maar kijkers trekken, een video van de Groningse wethouder Joost van Keulen van het moment dat de Grote Markt ‘’ontplofte’’ door juichende mensen. Wat vindt de wethouder daar zelf eigenlijk van?, zo vroeg de GIC zich af.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groningse ‘juich’ filmpje van wethouder Joost van Keulen heeft nu al 942.653 bezoekers getrokken. Hoewel het W.K. Voetbal al achter de rug is en het filmpje op 29 juni werd genomen, blijft het maar bezoekers trekken. Dit ook tot grote verassing van wethouder Van Keulen. Het betrof een filmpje van het moment dat de Grote Markt bijna ‘ontplofte’ na een winnend doelpunt van Oranje.

 

‘Dat dat filmpje zo populair zou worden, dat had ik natuurlijk nooit kunnen vermoeden. Maar het was natuurlijk ook een uniek moment: een strafschop in de 92ste minuut van Klaas Jan Huntelaar. Ik had dus rustig de tijd om vanaf het Informatiecentrum op de Grote Markt mijn telefoon als camera te gebruiken’, aldus de wethouder.

 

De video heeft vele gevolgen gehad. Want de NOS besloot naar aanleiding daarvan een satelliet wagen naar de ‘Gezellige Grote Markt’ te sturen, en zond vaker beelden uit. ‘Dat leverde een super reclame op voor Groningen’, aldus wethouder Van Keulen.

 

Overigens blijkt het filmpje voor negentig procent door Nederlanders te zijn bekeken. ‘Ik plaag de organisatie Marketing Groningen een beetje dat zij veel geld krijgen voor Groningen promotie, en dat wij met een gratis videofilmpje minstens zoveel bekijks kregen’, lacht de wethouder.

 

Wethouder Van Keulen, die momenteel vakantie houdt in Griekenland, denkt niet dat hij spoedig weer zo succesvol zal zijn met een video. ‘Ik verwacht tenminste niet dat een video van mijn zoontje die in het zwembad springt, ook zoveel bezoekers zal trekken’, aldus de Groningse wethouder.