nieuws

22 mei 2014, 10:10

Verkiezingen in Groningen: eerste tussenstand opkomst

De tussentijdse opkomst bij de verkiezingen van het Europees Parlement bedroeg in de gemeente Groningen om 08.45 uur: 2,4 %.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat bij de meting om een representatieve peiling onder 18 van de 135 stembureaus in de gemeente Groningen. Dat zijn grotendeels dezelfde stembureaus als bij de vorige verkiezingen van het Europees Parlement. Kiezers mogen echter in elk stemlokaal binnen de gemeente stemmen en kunnen dat dus doen op een andere plek dan de vorige keer. Daarom kan de peiling iets vertekenen.

Dat is iets lager dan bij de vorige verkiezingen van het Europees Parlement op 4 juni 2009.

De 135 stembureaus in Stad gingen vanmorgen om 7.30 uur open en sluiten om 21.00 uur. Er zijn dit keer 148.918 stemgerechtigden in de gemeente Groningen. Kiezers moeten een stempas én een geldig identiteitsbewijs meenemen om te mogen stemmen.

 

De bekendmaking van de definitieve uitslag vindt plaats op maandag 26 mei tijdens een openbare zitting van het Hoofdstembureau op het Stadhuis om 10.00 uur en wordt vervolgens geplaatst op de website: www.stadstemt.nl Ook liggen de uitslagen daarna ter inzage bij het Gemeentelijk Informatie Centrum aan de Kreupelstraat 1.