nieuws

06 mei 2015, 08:08

Vanavond huldiging FC Groningen in Stadspark

Vanavond huldiging FC Groningen in Stadspark

In het Stadspark in Groningen worden aan het begin van woensdagavond de spelers van FC Groningen gehuldigd voor het winnen van de KNVB-beker. De organisatoren denken dat 30.000 tot 40.000 fans van de club naar het park komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De spelers vertrekken eerst vanaf het stadion de Euroborg in een open bus voor een tocht door de stad. Ze komen onder andere over de Grote Markt, waar de Martinitoren voor de gelegenheid groenwit verlicht is.

 

De huldiging vindt vervolgens plaats in het Stadspark omdat de Grote Markt te klein is voor de vele duizenden bezoekers die verwacht worden. Daarbij komt dat de voorzieningen van het Bevrijdingsfestival er nog staan. De spelers worden in het park ontvangen door burgemeester Den Oudsten. Ook is er muziek.

 

Bezoekers die het terrein op willen, worden gecontroleerd. Het is verboden om vuurwerk mee te nemen. Ook zijn drinkwaren in glas of blik niet toegestaan.

 

In verband met de grote toeloop van bezoekers worden er diverse wegen in de stad afgesloten voor het verkeer. Bij het Stadspark worden duizenden extra fietsenrekken geplaatst.