nieuws

19 aug 2014, 11:11

Unieke documentaire over Groningse tijd Herman Brood op Grote Markt

Unieke documentaire over Groningse tijd Herman Brood op Grote Markt

Herman Brood kan, dertien jaar na zijn dood, nog steeds op grote belangstelling rekenen, zeker in Groningen. Daar gaat op de Grote Markt tijdens een voorstelling in de openlucht op 5 september een documentaire in première, vooral gewijd aan zijn Groningse jaren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vrijdagavond 5 september vertoont Zienemaan & Sterren de wereldpremière van Brood op de Markt. Een documentaire van Groningse makelij over Herman Brood & His Wild Romance, samengesteld uit nooit eerder vertoond beeldmateriaal van live-optredens, opgenomen in Groningen en omgeving. De voorstelling is gratis toegankelijk.

 

De makers van de reportage volgen de band over een periode van meer dan 25 jaar van kroeg naar concertzaal, van Warffum naar Kienstobbe, van Simplon naar Huize Maas en de Grote Markt. ’Brood op de Markt’ is een concertregistratie samengesteld uit de beste optredens die Herman Brood & His Wild Romances gaf. Brood op de Markt is een opmaat naar de documentaire ”Ik beschouw jou wel als een vriend” die later dit jaar uitkomt.