nieuws

15 jun 2014, 08:08

Twee doden bij brand in Beerta

Twee doden bij brand in Beerta

Bij een grote brand in Beerta zijn afgelopen nacht twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om een man van 75 en een vrouw.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De twee bewoners van een woning aan de Schoollaan in Beerta hebben een felle uitslaande brand niet overleefd. Om even voor drie uur in  afgelopen nacht werd de brand ontdekt door een voorbijganger en een buurman. Hij keek nog of hij de bewoners kon waarschuwen, maar de vlammenzee was te heftig.

 

De gealarmeerde brandweer van Finsterwolde, die later assistentie krijgt van hun collega's uit Winschoten, kon de woning nog betreden en zij slaagden er in om de mannelijke bewoner (75) uit de woning te halen. Hij werd lange tijd door ambulancepersoneel gereanimeerd, maar de hulp mocht niet baten; de man overleed enige tijd later.

 

Na de eerste redding was het voor de brandweer niet meer verantwoord om het pand opnieuw binnen te gaan. Er restte niet anders dan de brand van buitenaf te blussen.  Toen de vlammen na enige uren gedoofd waren, werd ook het tweede slachtoffer gevonden in de slaapkamer van de woning. Ook zij had het niet overleefd.