nieuws

12 jun 2015, 08:08

Swingin’ Groningen losgebarsten; nog twee dagen lang swingen geblazen

Swingin’ Groningen losgebarsten; nog twee dagen lang swingen geblazen

De kop is eraf! Gisteravond was in het Newscafé de veelbelovende openingsavond van het festival Swingin’ Groningen. Vandaag gaat het festival onverminderd voort met onder andere ‘swingen in de Zwanestraat’.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Donderdagavond stond in het teken van een muzikale wedstrijd tussen de toppers van conservatoria van Denemarken, Zweden, Estland, Duitsland en Groningen. Het was Selen Özan uit Stockholm die er uiteindelijk met de  ‘Energizing Future Talent Award’ vandoor ging.
 

Vandaag, vrijdag 12 juni, is het tussen 13.00-18.00 et ‘swingen’ in de Zwanestraat. The Flageolettes zullen, al spelend door de Zwanestraat, Grote Kromme Elleboog, Stoeldraaierstraat en Oude Kijk in ‘t Jatstraat lopen en het winkelend publiek vermaken met veelzijdige jazzy muziek. Daarnaast verzorgen ze twee maal een optreden in de Zwanestraat naast de Part of Art. Op zaterdagmiddag 13 juni kom je in de Zwanestraat tussen 12.00- 17.30 Dixieland Crackerjacks tegen. Ook zij lopen al muziek makend door de straten.

 

Verspreid over de vijf podia in de stad vinden vandaag en morgen tal van optredens plaats. De podia zijn te vinden op het Waagplein, de Grote Markt, het Zuiderdiep. De Kromme Elleboog en de Poelestraat. Onder andere Elske DeWall, Sabrina Starke, Mop Mop en de Bigband van het Prins Claus Conservatorium samen met zanger Ruben Hein beklimmen vandaag het podium.

 

Zaterdag kan het publiek genieten van Sven Hammond, King of the World, The Cool Quest en anderen. Bekijk hier het hele programma.