nieuws

01 dec 2014, 10:10

Suikerunieterrein Groningen: ook voor grootste evenementen

Suikerunieterrein Groningen: ook voor grootste evenementen

Het Suikeruniterrein in Groningen zal in de toekomst in elk geval gebruikt worden als evenementterrein, zodat organisatoren van muziekevenementen die Groningen meestal oversloegen, daar dan ook terecht kunnen. Dat blijkt uit een visie op dit terrein die B en W vanmorgen presenteerden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de toekomst vinden op het Suikerunieterrein mogelijk ook middelgrote en grote muziekevenementen plaats. Voordat het zover is, gaat een beheerder het terrein eerst verder ontwikkelen. De gemeente verwacht deze beheerder in januari 2015 te kunnen presenteren.

De komende 10 tot 15 jaar heeft de gemeente het Suikerunieterrein niet nodig voor woningbouw en kantoren. Al eerder is afgesproken het terrein te gebruiken voor nieuwe ontwikkelingen die Groningen duurzamer maken en werkgelegenheid opleveren. De afgelopen tijd bleek dat sommige initiatieven stuklopen op het gebrek aan voorzieningen en geld. Daarom zochten B&W naar een beheerder die samen met de gemeente wil investeren in het terrein en als aanjager voor nieuwe initiatieven gaat fungeren.

Kandidaten
 

Twee kandidaten bleven over. Zij presenteerden hun plannen tijdens het inspiratiefestival Let’s Gro. Binnenkort maakt de gemeente een keuze en sluit een overeenkomst met de nieuwe beheerder. Uiteindelijk moet een nieuw stuk tijdelijke stad ontstaan met plek voor creatieve industrie, duurzaamheidsinitiatieven en evenementen.

 

Studentenvereniging
 

Ondanks de beperkingen zijn er al veel activiteiten op het Suikerunieterrein. Een studentenvereniging wil er bijvoorbeeld haar lustrum organiseren. Dat kan een goede gelegenheid zijn om samen met de nieuwe beheerder elektriciteitsvoorzieningen te verbeteren en een extra toegang aan te leggen. B&W denken dat de gemeente er na de festiviteiten een mooi evenemententerrein bij heeft. Organisatoren van muziekevenementen die Groningen meestal oversloegen kunnen hier dan terecht.