nieuws

21 jun 2014, 09:09

Studentenoptocht met koetsen door binnenstad Groningen

De Grote Markt staat zaterdag grotendeels in het teken van de opening van Vindicat. Het gebouw werd gisteren uitgeroepen tot beste nieuwbouwproject 2014, dus er zijn meer redenen voor Vindicat om de bloemen even buiten te zetten. Iedereen is volgens Vindicat welkom om deze dag op de nieuwe sociëteit te vieren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rond 23.00 uur zal de geschiedenis van niet alleen Vindicat, maar ook de Grote Markt met een spetterende licht- en geluidsshow op de nieuwe sociëteit worden geprojecteerd.

 

 

Het programma van deze dag ziet er als volgt uit:

 

 

15:00 uur - Start optocht door binnenstad

 

 

Deze bijzondere dag gaat van start met een traditionele optocht door de binnenstad van Groningen die bij de Ossenmarkt zal beginnen. Tijdens de optocht zullen de leden van Vindicat en een aantal prachtige koetsen worden begeleid door een fanfare. Binnenkort zal de route worden bekendgemaakt, zodat u vanaf de zijlijn kan meegenieten.

 

 

18:00 uur - Openingshandeling door de Rector Magnificus Elmer Sterken

 

 

Vanaf de Grote Markt is te zien zijn hoe de Rector Magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen het achtste Mutua Fides van Vindicat opent. De sleutel die in 1954 is gebruikt om de oude sociëteit te openen, wordt dan op een bijzondere wijze gebuikt!

 

 

18:30 uur - Borrel op Mutua Fides

 

 

Na afloop van de opzienbarende openingshandeling, zullen de deuren van Vindicat worden geopend en is iedereen welkom voor een aansluitende borrel. Stadjes kunnen op de begane grond een goede indruk krijgen van de nieuwe sociëteit.

 

 

23:00 uur - Spectaculaire openingsact op de Grote Markt

Om deze ceremoniële dag met een klapper af te sluiten, wordt er een fantastische show op het nieuwe pand geprojecteerd. In twintig minuten zal de historie van 200 jaar Vindicat en 60 jaar Grote Markt worden vertoond. Vanaf de Grote Markt kunt u van dit schouwspel genieten.