nieuws

28 mei 2015, 07:07

Studenten organiseren vanavond Nacht van de Geschiedenis in Groningen

Studenten organiseren vanavond Nacht van de Geschiedenis in Groningen

Studenten van studievereniging Diskursi organiseren vanavond, donderdag 28 mei, de Nacht van de Geschiedenis, met verschillende lezingen door prominente sprekers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een van de sprekers is de bekende journalist Jelle Brandt Corstius, bekend van onder andere de documentaireserie 'De bergen achter Sotsji' en van de boeken 'Rusland voor gevorderden', 'Kleine landjes' en 'Universele reisgids voor moeilijke landen'. Emeritus professor Frank Ankersmit praat in de Der Aa-kerk over het politieke bestel in historisch perspectief. Stefan van der Poel vertelt over de geschiedenis van joden in Groningen. Ook wethouder Mattias Gijsbertsen is aanwezig, hij geeft een lezing over politiek.

 

Naast lezingen worden er ook stukken vertoond die uit de archieven komen. Verder presenteren historische verenigingen hun onderzoek, net als studenten die net hun scriptie hebben geschreven. Ook wordt er op een bijzondere manier van de Der Aa-kerk als locatie gebruikt gemaakt. Zo worden er lezingen gegeven op de gewelven van de kerk en in de toren.