nieuws

23 jul 2014, 14:02

Stille tocht voor slachtoffers vliegramp MH17

In het centrum van Groningen is woensdagavond vanaf acht uur een stille tocht voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Dat heeft de gemeente Groningen woensdagmiddag bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bram de Vries, inwoner van Groningen is initiatiefnemer van de stille tocht. “Ik vind het een mooi gebaar om op de dag van Nationale Rouw een tocht te organiseren voor iedereen die is omgekomen”, zegt De Vries, die overigens geen directe band heeft met één van de slachtoffers.

De tocht begint op de Ossenmarkt en voert de lopers langs onder andere de Oude Kijk in ’t Jatstraat, de Vismarkt, de Grote Markt. Bij het Martinikerkhof kunnen deelnemers bloemen neerleggen.

Locoburgemeester Ton Schroor en wethouder Paul de Rook zullen meelopen in de tocht. “Bram de Vries heeft ons vanochtend met zijn initiatief benaderd en daar werken we graag aan mee”, aldus Schroor. De gemeente Groningen zal de stille tocht faciliteren. “We verwachten dat veel mensen zullen meelopen”, aldus de locoburgemeester.

Woensdagavond arriveert ook een eerste groep supporters van de Schotse voetbalclub Aberdeen, die donderdag tegen FC Groningen speelt. De gemeente laat weten dat ze een extra oogje in het zeil houden om ervoor te zorgen dat de supporters de stille tocht niet verstoren.