nieuws

24 jul 2014, 11:11

Stadjers kunnen de meeste rondjes geven

Stadjers kunnen de meeste rondjes geven

Groningers kunnen op het terras de meeste rondjes geven. Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners Horeca-advies. Van alle Nederlanders hebben Stadjers met gemiddeld 20,1 rondjes per week de grootste terraskoopkracht. Dit cijfer wordt berekend door het gemiddelde besteedbare inkomen af te zetten tegen de prijzen op de terrassen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het onderzoek richtte zich voornamelijk op de prijzen van een rondje drankjes. Haarlem is de duurste terrasstad met een gemiddelde prijs van 22,09 euro voor twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé. Groningen staat in de ranglijst op een 14e plek met een gemiddelde prijs van 20,14 euro. Nijmegen is de goedkoopste terrasstad met een terrasprijs van 18,77 euro.
 
In het onderzoek is dus ook gekeken naar hoeveel rondjes een Groninger wekelijks kan geven met zijn besteedbare inkomen. In die ranglijst blijft het net Maastricht (20,0 rondjes) en Enschede (19,9 rondjes) voor.
 
Gemiddeld zijn de terrasprijzen overigens gestegen met 2,4 procent en dat is net iets lager dan de inflatie van afgelopen jaar, die uitkwam op 2,5 procent.