nieuws

08 dec 2014, 14:02

Groningse kerstbomen blijken verwisseld

Groningse kerstbomen blijken verwisseld

De kerstboom die maandag eigenlijk op de Grote Markt had moeten komen te staan, is beland op de Westerhaven. En de boom die daar gepland stond, staat nu op de Grote Markt. Dat meldt de Groningen City Club (GCC) maandagmiddag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

(Foto: T. Schroor, via Twitter)

Ergens tijdens het vervoeren van beide bomen is iets fout gegaan, waardoor beide bomen zijn omgewisseld. De GCC, verantwoordelijk voor het plaatsen en versieren van de bomen, kwam daar pas achter toen de bomen al bijna geplaatst waren.

Besloten is om de bomen niet alsnog om te wisselen. Dat zou een kostbare aangelegenheid worden, omdat de bomen moeten worden vervoerd op een dieplader. “We wilden niet het risico lopen dat die kosten voor onze rekening zouden komen, omdat de fout bij ons ligt”, zegt bestuurslid Fred de Bruin. De kosten voor een nieuwe wisseltruc zouden naar verluid uitkomen op 8.000 tot 10.000.

Volgens De Bruin zit er verder ook weinig verschil tussen beide bomen en is de kerstboom op de Grote Markt nu zelfs een stukje hoger. “Als straks alle lampjes en versieringen in de boom hangen, dan hebben we op de Grote Markt een prachtige kerstboom.”