nieuws

23 apr 2015, 11:11

Sporen oude moordzaak opnieuw onderzocht

Sporen oude moordzaak opnieuw onderzocht

Oude sporen uit het onderzoek naar de moord op Sandra Kalk uit Hoogezand worden opnieuw onder de loep genomen. Het NFI gaat de sporen met de nieuwste technieken opnieuw onderzoeken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sandra Kalk werd in 1998 vermoord en begraven in een bosperceel nabij Kolham. De verdachte kwam destijds door kogels om het leven. Het dossier werd daarmee gesloten. Nabestaanden van Sandra hebben altijd twijfels gehad of de doodgeschoten verdachte ook daadwerkelijk de moordenaar is geweest en of er niet meer personen bij de moord betrokken zijn geweest.

Het dossier van de moord wordt sinds april vorig jaar opnieuw door een onderzoeksteam bekeken. Het gaat volgens de politie niet om een heropening van de zaak, maar om een beschouwing van eerder gedaan onderzoek. Daarbij is ook nadrukkelijk gekeken naar destijds verzamelde sporen.

Dankzij verbeterde technieken lijkt het de moeite waard de sporen opnieuw te onderzoeken. Het gaat daarbij onder anderen om haren die destijds op het lichaam van Sandra werden aangetroffen. Ruim 15 jaar geleden was het niet mogelijk om uit die delen van de haren DNA te halen. Met nieuwe technieken is dat nu misschien wel mogelijk.

 

Op de kleding van Sandra Kalk zijn ook sporen gevonden van een onbekende vrouw. De politie gaat van een vrouwelijke getuige haar DNA opvragen. Op die manier kan worden uitgesloten of bevestigd dat de sporen van haar zijn.