nieuws

03 mrt 2015, 08:08

Spijtbetuiging minister Kamp over gaswinning ‘ongeloofwaardig’, aldus GBB

 De Groninger Bodem Beweging vindt de spijtbetuiging van minister Kamp ongeloofwaardig. ‘Wèl zeggen dat de veiligheid van de Groningers nu de hoogste prioriteit heeft maar niet daadwerkelijk de oorzaak van de aardbevingen aanpakken’, zegt Dick Kleijer, secretaris van de GBB.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een interview op RTV- Noord over het gebrek aan aandacht voor de veiligheid van de Groningers tijdens voorgaande decennia, zegt minister Kamp: “Dan kun je niet anders zeggen, dat je dat zeer spijt, ... dat het zo is gegaan.”

 

De Groninger Bodem Beweging vindt - zoals het nu gaat - eveneens zeer spijtig. Wèl zeggen dat de veiligheid van de Groningers nu de hoogste prioriteit heeft maar niet daadwerkelijk de oorzaak van de aardbevingen aanpakken, namelijk het verlagen van de gaswinning tot het niveau dat het echt veilig is.

 

Kortom, zolang de daden niet bij het woord worden gevoegd, is het een ongeloofwaardige spijtbetuiging. Zo komt dit kabinet er niet van af! Waar blijft dat beleid dat daadwerkelijk de veiligheid van Groningers de hoogste prioriteit geeft? , aldus Dick Kleijer