nieuws

30 apr 2014, 21:09

Natuurlijke doodskisten voor Groningers

Natuurlijke doodskisten voor Groningers

Er komt een speciale uitvaartkist voor Groningers. En voor Friezen en Drenten.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De natuurorganisaties Het Drentse Landschap, It Fryske Gea en Het Groninger Landschap hebben namelijk gezamenlijk met een aantal Noordelijke uitvaartorganisaties een duurzaam gemaakte uitvaartkist laten ontwerpen met de toepasselijke naam Landschapskist. De uitvaartkisten worden geproduceerd door een uitvaartkistenmakerij uit Dokkum.

De drie natuurorganisaties zetten zich in voor het behoud van de natuur in Drenthe, Friesland en Groningen. Ze vinden het belangrijk dat producten uit de natuur zoveel mogelijk worden hergebruikt. Met de landschapskist wordt aan deze visie op een hele bijzondere wijze uiting gegeven. Om gevarieerde bossen te krijgen moeten er zo af en toe bomen worden verwijderd.

 


Duurzame kwaliteit


De milieuvriendelijke landschapskisten worden op ambachtelijke wijze vervaardigd door uitvaartkistenmakerij Kaspersma. Het hout dat wordt gebruikt wordt niet behandeld waardoor de uitvaartkisten niet alleen een natuurlijke uitstraling hebben maar ook minder belastend zijn voor het milieu. Ook voor de bekleding van de binnenzijde van de kist is gekozen voor duurzaam gemaakt linnen.

Informatie


www.landschapskist.com