nieuws

11 jun 2015, 12:12

Sontbrug zaterdag voor iedereen te bekijken tijdens de Dag van de Bouw

Sontbrug zaterdag voor iedereen te bekijken tijdens de Dag van de Bouw

Een van de mooiste bruggen in Groningen in wording, de Sontbrug, is zaterdag voor alle belangstellenden te bekijken tijdens de Dag van de Bouw.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op zaterdag 13 juni 2015 is de 10e editie van de Dag van de Bouw. De Dag van de Bouw is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot en bekend publieksevenement in Nederland. Een van de projecten waar men zaterdag een kijkje bij kan nemen is de bouw van de langste brug van Groningen, Sontbrug

 

 

Leden van Bouwend Nederland, bouw- en infrabedrijven, openen jaarlijks tijdens de Dag van de Bouw hun bouwhekken voor jongeren. In meerdere regio’s verspreid over heel Nederland kun je dan komen kijken wat er allemaal gebeurt achter de bouwhekken op een bouwlocatie.

 

Sontbrug

 

In Groningen is de Sontbrug dus een van de projecten.Deze maakt deel uit van Sontwegtrace. Dit trace beslaat het gebied van de kruising Europaweg / Sontweg tot aan de rotonde naar de oostelijke ringweg.

 

De brug gaat als vaste brug over de Deense Haven en het beweegbare deel, met 2 vallen uitgevoerd, gaat over het Winschoterdiep.

 

 Qua vormgeving is het een bijzonder mooie, lange en slanke brug. Het beweegbare deel is bijzonder door de twee afzonderlijk naar elkaar toe bewegende vallen.

 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE