nieuws

29 aug 2014, 10:10

Sectie op lichaam Iris: “misdrijf toch niet uitgesloten”

Sectie op lichaam Iris: “misdrijf toch niet uitgesloten”

Uit sectie op het stoffelijk overschot van de 23-jarige Iris van den Hooff blijkt dat een misdrijf als doodsoorzaak toch niet kan worden uitgesloten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zegt de Amsterdamse advocaat Richard Korver. Hij bevestigt daarmee een artikel in het Dagblad van het Noorden van vrijdagmorgen, volgens welke het onderzoek van het stoffelijk overschot van Iris van den Hooff aanwijzingen heeft opgeleverd dat zij mogelijk toch is vermoord.

 

Sectie op het lichaam werd afgelopen week uitgevoerd nadat daar door de familie op was aangedrongen. Familieleden betwijfelden of Iris inderdaad zelfmoord had gepleegd, zoals kort na het overlijden officiële werd vastgesteld.

 

Ook justitie ging er vanuit dat Iris zelfmoord had gepleegd, en vond het niet nodig dat haar lichaam werd opgegraven. Burgemeester Ruud Vreeman gaf uiteindelijk wel toestemming voor het opgraven van het lichaam.

 

Volgens advocaat Korver heeft de sectie aanwijzingen opgeleverd dat er toch sprake zou zijn van moord. Maar welke aanwijzingen dat zijn, wil hij niet zeggen.

 

Het openbaar ministerie in Groningen wil nog niet reageren. ‘We hebben gisteren een goed gesprek gehad met de familie naar aanleiding van de sectie. Daar hebben we afgesproken dat we geen mededelingen doen over de zaak en wij willen ons daar graag aan houden.  Wel gaan we onderling de rapporten uitwisselen, en pas als we alle stukken hebben bestudeerd kunnen we met mededelingen komen’, aldus een woordvoerder.