nieuws

29 okt 2014, 11:11

Schietpartij in Hoogezand; Politie houdt twee verdachten aan

De politie heeft gisteravond twee mannen, waaronder een 21-jarige Groninger, aangehouden in verband met een schietincident.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omstreeks achtuur gisteravond kreeg de politie de melding dat er was geschoten bij een woning aan de Jan Steenstraat. Ter plaatse bleek dat er inderdaad geschoten was. Niemand raakte gewond.

 

De politie is daarop direct een onderzoek gestart. Kort daarna kregen de agenten de melding dat er bij een afrit op de A7 een 21-jarige man uit Groningen stond die verklaarde dat hij door een 43-jarige inwoner van Hoogezand zou zijn beschoten bij de betreffende woning in de Jan Steenstraat. Vervolgens is de man uit Hoogezand aangehouden.

 

Daarnaast meldde later die avond een 49-jarige man uit Sappemeer zich bij de politie. Hij verklaarde dat hij een wapen in de auto had welke was achtergelaten door de 43-jarige man. Hij zou na het schietincident bij de man uit Sappemeer in de auto zijn gestapt en had daar het wapen achtergelaten.

 

Beide mannen zijn bekenden van elkaar. Na de vondst van het wapen is de man uit Sappemeer naar het politiebureau gereden en heeft zich daar gemeld. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten in afwachting van het onderzoek. Het vuurwapen werd in beslag genomen. Het slachtoffer deed aangifte.