nieuws

10 jul 2014, 10:10

Scherm viel even uit op Grote Markt, maar Groningen was wel Oranjestad

Scherm viel even uit op Grote Markt, maar Groningen was wel Oranjestad

Het grote televisiescherm op de Grote Markt had gisteravond tot afgrijzen van het publiek een technische storing. Maar gelukkig konden de problemen binnen enkele minuten worden opgelost. Uiteindelijk konden de 4500 bezoekers de wedstrijd ongestoord uitzien. (Foto: Twitter, Fokko Wolthuis).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In elk geval is het grote scherm, een initiatief van de horeca, waaronder De Drie Gezusters, een ongekend succes geworden. De vorige burgemeester vond het risico te groot van dergelijke grootschalige evenementen, maar waarnemend burgemeester Ruud Vreeman durfde het onder strakke voorwaarden wel aan.

 

Omdat Groningen een van de weinige steden was waar dit mogelijk was, zijn beelden van Groningen de hele wereld over gegaan, al meldde de BBC dat het niet om Groningen ging, maar om Den Haag.

 

Ook na afloop van de dramatisch geëindigde wedstrijd is alles vlekkeloos verlopen. Er is geen melding gemaakt van ongeregeldheden. De Grote Markt heeft haar reputatie als huiskamer van Groningen al met al uitstekend waargemaakt.