nieuws

14 apr 2015, 14:02

Sandra Beckerman (SP Groningen) en Patrick Brouns (CDA): “Blij met uitspraak, maar…”

Sandra Beckerman (SP Groningen) en Patrick Brouns (CDA):  “Blij met uitspraak, maar…”

Twee sinds de verkiezingen belangrijke politici in Groningen zijn enerzijds blij met de uispraak, maar nog lang niet tevreden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sandra Beckerman, fractievoorzitter SP provincie Groningen: ,,We zijn heel blij dat de Raad van State met deze uitspraak erkent dat de veiligheid in het gedrang is. Dat wisten we in Groningen al lang, maar we stuitten in Den Haag op tegenstand. We vinden het wel teleurstelleng dat er verder niets gedaan wordt aan de gaswinning in de rest van de provincie. Volgens het Staatstoezicht op de Mijnen is het pas echt veilig als er maar 12 miljard kuub gas wordt gewonnen. We willen dan ook een forse reductie van de gaswinning. Er is nog niet een concrete verlaging van de totale gaswinning en dus gaan we nog niet juichend de straat op. Het is voor ons overigens bemoedigend dat de Raad van State deze zaak snel wil behandelen.”

 

Patrick Brouns, fractievoorzitter CDA provincie Groningen: ,,Ik heb een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het positief dat de gaswinning in Loppersum wordt stilgelegd. Daar speelt zich toch de meeste ellende af. Het is jammer dat de gaswinning in het cluster Eemskanaal doorgaat. Vooral de stad Groningen en Delfzijl ondervinden hiervan de gevolgen. Wat ik ook positief vind: de rechter erkent dat de veiligheid bij gaswinning niet voorop heeft gestaan. Dat is een goed signaal naar de inwoners van het gebied.”

 

 

 

Brouns
Brouns