nieuws

26 jun 2014, 10:10

Rijksrecherche stelt onderzoek in naar Gronings oud-gemeenteraadslid Linda Voortman

Rijksrecherche stelt onderzoek in naar Gronings oud-gemeenteraadslid Linda Voortman

De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het Groningse oud-gemeenteraadslid Linda Voortman. Ze is momenteel lid van de fractie van GroenLinks in de Tweede Kamer en wordt er van verdacht te hebben gelekt over de sollicitatie van ANWB-baas Guido van Woerkom als Ombudsman.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens De Telegraaf zou een Kamerlid van GroenLinks uit de school hebben geklapt over de sollicitatie van Van Woerkom.

 

GroenLinks fractievoorzitter Bram van Ojik kan zich niet voorstellen dat zijn fractiegenote dat gedaan zou hebben. Daarom vindt hij het goed dat de zaak tot op de bodem wordt uitgezocht zodat zijn fractie van alle blaam kunnen worden gezuiverd.

 


Lindat Voortman was gemeenteraadslidin Groningen van 2002 tot en met 2008. Ze voerde het woord over de portefeuilles onderwijs, ruimtelijke ordening en financiën. In 2005 was Voortman finalist in de verkiezing jong raadslid van het jaar. Tussen 2008 en 2010 werkte ze als bestuurder bij FNV Bondgenoten. Als zodanig was ze betrokken bij de acties van schoonmaakpersoneel op Schiphol en Nederlandse Spoorwegen.

 

Na de parlementsverkiezingen van 9 juni 2010 trad zij toe tot de Tweede Kamer voor GroenLinks. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012 stond Voortman op de vijfde plaats van de kieslijst. Dat bleek niet genoeg om herkozen te worden. De partij haalde krap vier zetels. Nadat partijleider Jolande Sap op 5 oktober 2012 terugtrad, was de weg vrij voor Voortman om haar Kamerlidmaatschap voort te zetten. Ze werd op 30 oktober 2012 opnieuw beëdigd tot Kamerlid. (Bron: Wikipedia).