nieuws

15 okt 2014, 10:10

Regeling voor investeringssteun bedrijven Eemsdelta en Zernike Campus van start

Regeling voor investeringssteun bedrijven Eemsdelta en Zernike Campus van start

Vanaf vandaag kunnen nieuwe bedrijven en ondernemers met uitbreidingsplannen uit zowel de Eemsdelta-regio als op de Zernike Campus een aanvraag indienen voor financiële steun uit de regeling Regionale Investeringssteun Groningen (RIG 2014). In totaal hebben de provincie Groningen en het Rijk 10 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de regeling.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De regeling is ingesteld op basis van de adviezen van de commissie Willems, die onderzoek doet naar het versterken van de Groningse chemische industrie. Met de RIG 2014-regeling moet een impuls worden gegeven aan nieuwe bedrijven of uitbreidingsprojecten in de Eemsdelta-regio en op de Zernike Campus. Hiermee wordt niet alleen de economische structuur versterkt; er worden ook banen gecreëerd, zo is de gedachte.

Aanvragen voor de ondersteuningsregeling kunnen vanaf vandaag (15 oktober) worden ingediend bij de provincie Groningen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) zal de aanvragen beoordelen.

Een aanvraag voor de RIG 2014 indienen, kan via de website van SNN. Daar is ook aanvullende informatie over de regeling te vinden.