nieuws

30 apr 2015, 09:09

Redders in het zonnetje gezet

Vier mannen die in augustus vorig jaar een bejaarde man uit Bedum van de verdrinkingsdood redden, worden vrijdag in het zonnetje gezet. In Bedum krijgen ze dan van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen een oorkonde uitgereikt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 26 augustus vorig jaar reed meneer de Jager (72) uit Bedum ’s middags rond 14.30 uur met zijn scootmobiel op de Wolddijk bij zijn woonplaats. Hij werd onwel en belandde in de naastgelegen sloot. Zijn scootmobiel lag bovenop hem.

 

Drie medewerkers van BAM Infratechniek, die met werkzaamheden aan het spoor bezig waren, zagen het ongeluk gebeuren. Twee van hen sprongen in de sloot en wisten het hoofd van de Bedumer, die buiten bewustzijn was, boven water te houden. Het lukte ze uiteindelijk de man uit zijn scootmobiel te bevrijden en hem op het droge te krijgen. Een toevallig passerende vrachtwagenchauffeur verleende hulp door de scootmobiel uit de sloot te takelen. Dankzij de inzet van de mannen overleefde de bejaarde Bedumer het ongeval. Hij is met de ambulance naar huis gebracht.

 

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen in Amsterdam heeft besloten de vier mannen in het zonnetje te zetten en hen een oorkonde uit te reiken.

 

De heren J.A. Smidt uit Sleen, F.E. Hek uit Holten, P. Stokvis uit Den Ham en vrachtwagenchauffeur A. Kuiper uit Punthorst krijgen de oorkonde uit handen van burgemeester Henk Bakker.