nieuws

02 nov 2014, 10:10

Recordaantal vrijwilligers natuurwerkdag Groningen

Een recordaantal natuurliefhebbers heeft zaterdag deelgenomen aan een Natuurwerkdag. Op de warmste eerste november ooit gemeten in ons land, trok de Natuurwerkdag in Groningen 770 deelnemers die op 26 verschillende plekken in Groningen aan de slag gingen. Dat maakte een woordvoerder van het organiserende Landschapsbeheer Groningen zondagmorgen bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder de vrijwilligers waren veel kinderen, die dapper meezaagden, -snoeiden en -harkten. Op een aantal locaties staken ook lokale en provinciale politici de handen uit de mouwen.

Gedeputeerde Henk Staghouwer gaf dit jaar het officiële startschot in de Kuzemerkooi in Oldekerk.

De veertiende editie van de Natuurwerkdag was door het prachtige weer het feest dat Landschapsbeheer als organisator met de dag voor ogen heeft. In Groningen werden op uiteenlopende locaties veel verschillende klussen geklaard.


Organisatie Natuurwerkdag


De Natuurwerkdag is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland. Zij organiseert de dag in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12Landschappen en Scouting Nederland met ondersteuning van IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB, A Rocha en KNNV vereniging voor veldbiologie.