nieuws

07 jan 2015, 10:10

Lid PVV-Statenfractie Groningen Matthijs Jansen stapte eerder al twee keer op

Lid PVV-Statenfractie Groningen Matthijs Jansen stapte eerder al twee keer op

Statenlid Matthijs Jansen stapt uit de PVV. Jansen zegt niet meer achter de standpunten van de PVV te staan. Het is de derde keer dat Jansen afscheid neemt van een partij.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het Statenlid is er in de partijkoers van de PVV sprake van een ‘verharding van de standpunten omtrent de islam’. Ook is er nog weinig over van de ‘rechtseconomische agenda’, vindt hij.

 

Jansen was sinds 2006 lid van de PVV. Hij stond tweede op de lijst van de komende Statenverkiezingen. Jansen sluit zich nu aan bij de partij Voor Nederland (VNL).

 

Polinco

 

Matthijs Jansen, eerder student Internationale Organisaties/Internationale Betrekkingen, begon zijn politieke carrière als lid van de JOVD, de jongerenclub van de VVD. De JOVD was hem echter niet daadkrachtig genoeg. Daarna werd hij lid van: de LPF, waar hij later opstapte, en meldde hij zich aan bij de PVV.

Op 13 januari 2007 onthulde NRC Handelsblad, dat Matthijs Jansen onder andere op het (inmiddels opgeheven) extreemrechtse internetforum Polinco ondertekenaars voor de PVV-ondersteuningsverklaringen heeft proberen te ronselen.

 

Bovenstaande, en meer over Matthijs Jansen is te lezen op Kortsluiting, een weblog van de dichters Daniel Dee en Karel ten Haaf.

http://kortsluiting.blogspot.nl/2011/02/dossier-pvv-groningen-5-matthijs-jansen.html