nieuws

22 sep 2014, 10:10

Provincie start Ideeënbank voor Groningers met goede ideeën over woonomgeving

Provincie start Ideeënbank voor Groningers met goede ideeën over woonomgeving

De provincie Groningen heeft sinds afgelopen zaterdag een ideeenbank. Deze is bestemd om er voor te zorgen dat goede ideeen van mensen om hun eigen woonomgeving te verbeteren, niet verloren gaan. Gedeputeerde Marianne Besselink stelde de ideeënbankgroningen.nl officieel in gebruik.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de provincie Groningen wonen heel wat mensen met goede ideeën om hun eigen woonomgeving te verbeteren. De provincie wil deze mensen graag ondersteunen. Daarom verzamelt de provincie op  www.ideeenbankgroningen.nl succesvolle en inspirerende projecten uit onze provincie. Op zaterdag 20 september nam gedeputeerde Marianne Besselink de Ideeënbank offieel in gebruik.

 

Initiatieven voor stad en ommeland

Op ideeënbankgroningen.nl zijn de beste initiatieven van Groningen verzameld, Deze initiatieven zijn heel divers qua onderwerpen, van de  plannen om het dorpshuis te vernieuwen, een voetbalveld aan te leggen of een dorpsmoestuin te beginnen. Naast een groot aantal projecten bevat de website ook nuttige informatie en tips. De twee nieuwe ideeënmakelaars van de provincie zijn inmiddels begonnen in hun functie. Zij kunnen inwoners verder helpen bij de opzet en uitvoering van hun plannen door advies, hun netwerk en kennis.

 

Bron van informatie en inspiratie

 

Als het aan de provincie Groningen ligt is deze website straks de plek waar men naa rtoe gaat voor tips, informatie en inspiratie als men als inwoner met een bewonersinitiatief en vragen rondloopt. Of als een gemeente hierover een vraag krijgt. Uit onderzoek bleek dat overheden en initiatiefnemers elkaar niet altijd even gemakkelijk vinden. Met de komst van de Ideeënbank Groningen denkt de provincie hierin verbetering te brengen.