nieuws

19 jun 2014, 10:10

Politie zet pepperspray in bij wilde achtervolging van snorfietser

De politie moest pepperspray inzetten en een auto van een voorbijganger vorderen om een achtervolging op een snorfietser in te kunnen zetten

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft woensdagavond een 23-jarige snorfietser uit Groningen aangehouden. De man reed over de Kreupelstraat in zijn woonplaats toen agenten op de fiets wilden controleren of hij in het bezit was van een rijbewijs. De snorfietser weigerde echter te stoppen op aanwijzingen van de agenten.

 

 

Toen één van de agenten na een waarschuwing pepperspray gebruikte om de snorfietser tot stoppen te brengen, trapte de verdachte tegen het voorwiel van de agent. De agent kwam hierdoor ten val en liep verwondingen op aan zijn been. De snorfietser botste op de Vlasstraat tegen een geparkeerde auto en ging er vervolgens vandoor. De auto liep schade op aan een buitenspiegel.

 

 

De agenten vorderen een passerende automobilist zijn auto. In de auto gaan ze achter de verdachte aan. Aan de Oosterhamrikbaan treffen de agenten wel de snorfiets, maar de bestuurder is er vandoor. Als wordt gevraagd om de komst van een politiehond, besluit de man toch tevoorschijn te komen. Hij weigert echter zijn handen te tonen, waarop de agenten uit voorzorg hun dienstwapen trekken. De man kan uiteindelijk worden aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding. Na controle bleek de kentekenplaat niet bij de snorfiets te horen. Zowel de kentekenplaat als de snorfiets stonden als gestolen geregistreerd. Bovendien was de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. De verdachte is ingesloten op verdenking van poging zware mishandeling, heling, verlaten plaats ongeval en rijden zonder rijbewijs.